Úvod - Blog - Víte, jaké pečivo kupovat?

Víte, jaké pečivo kupovat?

04.04.2017 |

Pečivo celozrnné, vícezrnné, tmavé, cereální… Také vám z názvů pečiva jde hlava kolem a nevíte, které vybírat?

U pečiva sledujeme celkové množství vlákniny, a čím více ji obsahuje, tím pro naše tělo lépe.  Nejvíce ji obsahuje celozrnné pečivo – 80%, to je totiž umleté z celých obilných zrn a je v něm obsaženo větší množství vitamínů a minerálních látek. Výhodou celozrnného pečiva je také to, že nás zasytí více než klasický bílý rohlík.

Pečivo vícezrnné znamená, že bylo vyrobeno z více druhů mouky. Obsahuje 5 % jiné složky, než je žitná nebo pšeničná mouka, ale neznamená to, že se jedná o mouku celozrnnou.

Že pečivo pečlivě vybíráte a kupujete cereální? Nenechte se zmást, cereální pečivo znamená, že je vyrobené z mouky a to je přece veškeré pečivo, že? Stejně tak se můžeme napálit při nákupu tmavého pečiva. Pokud je pečivo výrazně tmavé a v názvu není jeho složení jinak specifikováno, jde pravděpodobně o pšeničné pečivo, které bylo dobarveno karamelem či praženým ječmenem.

Vybírat celozrnné pečivo v dnešní době není jednoduché, proto se nespoléhejte při jeho nákupu pouze na jeho barvu či obsah zrníček, ale pečlivě čtěte nápisy u všech výrobků.

Náš e-shop
Medicon Stoma - stomatologické centrum